Monday, December 10, 2012

Nampak gayanya..tahun depan kena tukar tittle blog la;-)


Assalammualaikum....



alhamdulillah....

rezeki dariNya.walaupun merancang nak tunggu adik Azhad umur 3 tahun lebih baru nak berbaby baru,tetapi Allah nak bagi kami sekeluarga rezeki lebih awal;-) takpe la..ibu pun tak nak tua sangat baru nak pregnant lagi.Cuma perasaan tak percaya tu tetap ada.naknya bila tengok adik azhad...macam tak percaya je dia dah nak jadi abang.








"adik,dalam perut ibu ada baby.nanti baby lahir,adik kena jadi abang cik tau" saya cuba pujuk adik supaya boleh tukar panggilan dia dari sekarang.
Adik Azhad "mana?.takde pun...(sambil tengok perut)

Ibu "ada la..kat dalam perut ibu lagi.macam adik dulu2 la.adik duduk dalam perut ibu,bila lahir baru adik keluar"

Adik Azhad "tak nak! ni adik la,bukan abang cik.panggil adik je"
.................................................................................................................................

Ibu " abang...dalam perut ibu ada baby.abang nak baby lagi tak?"

Abang Afdlin.sambil tersenyum..."ape ibu?"

Ibu "dalam perut ibu ade baby,macam abang dulu-dulu.abang duduk dalam perut ibu,bila abang lahir...adik pula duduk dalam perut ibu,bila adik lahir...sekarang ada baby baru pula duduk dalam perut ibu.nanti baby lahir...abang ada la 2 adik.satu adik azhad,satu lagi baby ni.

Abang Afdlin " alaa...abang tak nak la.abang nak baby ni je.(sambil tunjuk adik azhad yang duduk kat sebelah dia,yg cuma dengar je apa ibu dan abang cakap) abang sayang adik,kesian adik.ini adik abang tau" sambil terus peluk dan cium adik azhad...dan adik azhad pun terus la terlentok-lentok keluar lidah jadi baby  dalam pelukkan abangnya tu! 





"ibu!..tengok ni bu!...abang lukis gambar abang pegang tangan adik;-)







Thursday, September 6, 2012

Selamat Hari Lahir Ayah Ultraman dan Ben10!!!



Assalammualaikum...



Selamat Hari Lahir En.Zainudin b.Yaman yang ke- 35.oh! abang dah tua...tapi orang selalu cakap af lagi tua dari abang.tak aci betul...




ye...janggut itu bagus dengan usia mu;-)




Wednesday, July 18, 2012

Celebrities as Real People: Not a Pretty Picture...



assalammualaikum...



Tengah-tengah dok tension membuat itu ini..tetiba ternampak kat yahoo

Celebrities as Real People: Not a Pretty Picture... 

terus tergelak sensorang di tengah malam ni...muahahaha! oh! kalau uolss tak jadi artis femes n duit berlambak-lambak tu,entah2 macam macam iolss jugak la buat kerja tengah-tengah malam macam ni,kejap-kejap kena benti anak nak nenen kan anjelina joli?.tapi syukur..alhamdulillah.asalkan kita rajin,rajin dan rajin...insyaallah ada la ganjarannya nanti2 kan?;-) jangan putus asa ibu afdlin 
& azhad! cayok2!;-) ok..sekarang jom kita tengok camne la artis2 ni kalau tak glemer.hehe...





ahaha! vontot tetap seksi,dgn2 cik abang pun seksi sekali;-p 



Scarlett Johansson as a lab assistant,still cute;-) 




oh! Brad Pitt.sadisnya...




Jennifer Aniston.rambut tu kalau sikat elok2.still cantik.orang gemuk yang cantik;-p




Rihanna...entah! haha!




Madonna.ish! teruk sangat hampa ni buat kat dia,kesiannn.ibu i 55 pun still menten lagi ok.




Gwyneth Paltrow .hah! yang ini lg cantik dr real life! serius! kurus kering xsantek okey?;-p




tetap keluarga bahagia;-)



hem...gamak-gamaknya kalau i tukar jadi artis pulak camne la ye?haha! ada hati! tapi betul la..kita manusia ini ada banyak pilihan.nak jadi apa-apa pun boleh asalkan ada usaha dan errr..duit.oh! itu pun termasuk dalam adik beradik usaha jugak okey.jom2 kita diet (sambil mengunyah cookies satu tin;-))





Monday, June 11, 2012

8







assalammualaikum...

















Wednesday, April 11, 2012

terjumpa jugak....

assalammualaikum...


dunia ni kecik je....kita buat tak tahu,buat tak nampak sebab memang taknak nampak,tak mencari sebab memang taknak cari dah,tapiiiiiiiiiii....sebab dunia ni sudah makin kecik.semuanya dihujung jari,klik sana,klik sini, terjumpa jugak.hemmm....sungguh tak best,tapi takpelah...dalam hidup memang kena jumpa yang tak best ni,sebab Allah sayangkan kita dan supaya kita sedar....banyak lagi yang best Allah dah beri pada kita dan akan beri lagi kepada kita andai kita terima dengan redha semua2 yang tak best tu,insyaallah...kalau tidak sekarang pun...nanti2 adalah tu.amin....